!--TYPO3SEARCH_begin--

Produkt

Płatki ziemniaczane z uwagi na prostotę ich stosowania i przygotowania, całkowitego zredukowania ubytków w czasie przechowywania, oraz zmniejszenia kosztów transportu (w porównaniu  do ziemniaków surowych)  możliwości ich wykorzystania w każdym miejscu na kuli ziemskiej.
Płatki ziemniaczane oferowane przez Z.P.Z. STOLON to najwyższej jakości produkt, który od lat uzyskuje pochlebne opinie odbiorców na rynku krajowym i zagranicznym.
Jego wysoka jakość jest rezultatem ponad stu letniego doświadczenia w produkcji wyrobów ziemniaczanych.
Do produkcji naszych płatków używamy ziemniaków z wyselekcjonowanych odmian jadalnych, nie modyfikowanych genetycznie, hodowanych pod ścisłą kontrolą. Pochodzą one z regionu Pomorza - charakteryzującego się doskonałymi warunkami glebowo-klimatycznymi dla upraw ziemniaków.
Proces technologiczny produkcji płatków ziemniaczanych składa się z następujących etapów: mycie surowca, obieranie i krojenie, blanszowanie, schładzanie, parowanie ziemniaków, suszenie parowanej masy, rozdrabnianie i odsiewanie wyrobu, pakowanie cały proces produkcyjny odbywa się pod nadzorem kontroli jakości.
Płatki mogą posiadać różne dodatki oraz granulację (ciężar nasypowy) w zależności od wymogów klienta.
Również podstawowa waga opakowania jednostkowego, tj. worek 25 kg netto może ulec zmianie na życzenie kupującego.

!--TYPO3SEARCH_end--